Aktuálně

 
Back to top

Konference INSPO

Kongresové centrum Praha opět hostilo konferenci INSPO

Po roční přestávce, kdy proběhla online, se konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami konala 25. listopadu 2023 opět v Kongresovém centru Praha. Na tři stovky účastníků se seznámilo s novinkami usnadňujícími život lidem s různým zdravotním postižením. Kromě přednášek mohli zájemci vyzkoušet kompenzační pomůcky či aplikace u 17 vystavujících organizací. 

INSPO 2023: Konference nabídne přímý přenos z hlavního sálu

Stále ještě se lze registrovat k prezenční účasti na konferenci INSPO 2023, která proběhne už tuto sobotu od 10 hodin v Kongresovém centru Praha. Kdo se nemůže dostavit osobně, bude moci sledovat přímý přenos dopoledního programu a odpolední sekce Tvorba přístupného webu, aplikací a dokumentů. A koho by zajímala jen výstavní část, může ji zhlédnout na místě zdarma již od 9 hodin.

INSPO 2023: Prodlužujeme registraci a výstavní část otevíráme pro veřejnost zdarma

Organizátoři konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční v sobotu 25. listopadu 2023 v Kongresovém centru Praha, rozhodli o dvou novinkách. “Možnost zaregistrovat se na konferenci a zúčastnit se odborného programu posouváme z neděle 19.11. na čtvrtek 23. listopadu,” upřesňuje Jaroslav Winter, zakladatel a dlouholetý hlavní organizátor konference.

INSPO 2023: Mobilní aplikace, chytré pomůcky a nekonečno aplikací

Téměř 30 pomůcek, aplikací, návodů obsahuje platforma ChytrePomucky.cz, kterou na konferenci INSPO 25. listopadu v Kongresovém centru Praha představí Petr Uličný ze společnosti Benetronic. Je za ní více než 10 let zkušeností s vývojem a s nasazením asistivních technologií v praxi, se vzdálenou technickou podporou pro klienty a se školeními v této oblasti.

INSPO 2023: Co nabídne zájemcům o technologie a přístupnost pro uživatele se zrakovým postižením?

Konference INSPO je v Česku stálicí mezi akcemi zabývajícími se asistivními technologiemi pro osoby se specifickými potřebami. Je také místem, kde se potkávají tvůrci a prodejci pomůcek s jejich uživateli a s profesionály, kteří se touto problematikou zabývají. Její 23. ročník proběhne v sobotu 25. listopadu a opět přináší spoustu novinek a informací pro ty, kdo se zajímají o technologie, pomáhající lidem se zrakovým postižením.

Centrum pro dětský sluch Tamtam, o.p.s.

Představení společnosti

Centrum pro dětský sluch Tamtam, o. p. s., je nezisková organizace s celostátní působností, založená roku 1990.

Cílem našich aktivit je obhajovat a prosazovat zájmy dětí se sluchovým postižením a jejich rodičů, přispívat k rozvoji péče o děti se sluchovým postižením, pomáhat dětem a rodičům překonávat následky postižení, usilovat o integraci sluchově postižených do společnosti, zvyšovat informovanost odborné i laické veřejnosti o sluchovém postižení.

Ivan Poláček

Budoucnost indukčních smyček pro všechny

 

Nové trendy v používání indukčních smyček a minimalizace komunikační bariéry mezi sluchově postiženými a intaktní společností. Plnohodnotné využití indukčních smyček v divadlech, sportovních akcích, nádražích, kostelech, vzdělávání, koncertech, dopravě, informačních přepážkách a mnoha dalších místech, je podmíněno kvalitní přípravou ze strany stavební přípravy a jejich provozovatelů. Mýtus a realita.

 

Jan Punčochář

Zpřístupňování v praxi - zvládne to i malá televize

Regionální televize rtm plus, vysílající v Libereckém kraji, se jako první z malých televizí pustila do systematické výroby skrytých titulků. Jejich výrobu přímo zakomponovala do svého redakčního systému, což titulkáři výrazně usnadňuje práci. Současně pokračuje v technických úpravách tak, aby bylo možné titulky správně zařazovat do vysílání.

 

Ladislav Kratochvíl

Aplikace a zařízení pro převod řeči do písemné podoby

 

Jaké aplikace zdarma pomáhají osobám s postižením sluchu pomocí umělé inteligence (AI) v praxi. Převod mluvy do písemné podoby, přepis mediálního obsahu v reálném čase, přepis videohovorů, správná výslovnost cizích slov, titulkování videí.

 

Martin Novák

Síla zákona: Proč pouhé akční plány v legislativě nestačí

Příspěvek vychází ze zkušeností s akčními plány v audiovizuálních zákonech.  Poukazuje také na nevýhody a rizika spojená s ponecháním rozhodování o zpřístupňování audiovizuálních mediálních Zdůrazňuje důležitost toho, aby rozhodování o potřebách osob se sluchovým postižením bylo určováno zákony s jasnými a časově vázanými cíli.služeb jen na uvážení poskytovatele, a to pouze na základě akčních plánů bez zákonné opory a bez nutnosti souhlasu druhé strany.

 

Stránky

Subscribe to RSS - Konference INSPO