Aktuálně

 
Back to top

Internet a můj handicap

O Cenu ČSOB Internet a můj handicap se mohou autoři ucházet už jen do 16. února

V uplynulých 15 ročnících literární soutěže Internet a můj handicap zvítězili šestkrát vozíčkáři, čtyřikrát nevidomí, třikrát neslyšící a po jednom vítězství získali autoři s roztroušenou sklerózou a koktavostí. Kdo zvítězí v 16. ročníku, který probíhá podle nových pravidel? Uzávěrka přihlášek do soutěže o Cenu ČSOB Internet a můj handicap je 16. února 2020.

Autoři se zdravotním postižením mohou soutěžit o Cenu ČSOB Internet a můj handicap

Celkem 15 ročníků byla literární soutěž Internet a můj handicap doprovodnou akcí konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami. Nyní po dohodě s hlavním podporovatelem mění nejen název na Cena ČSOB Internet a můj handicap, ale hlavně kritéria a zaměření soutěže.

 

Napište, jak vám internet pomáhá, a vyhrajte

Už jen do 17. února mohou autoři se zdravotním postižením přihlásit svoje příspěvky do literární soutěže Internet a můj handicap. Stačí poutavě popsat vlastní zkušenosti, jak jim internet nebo telefon pomáhá vypořádat se se zdravotním postižením. Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen se uskuteční na konferenci INSPO v sobotu 30. března 2019 v Kongresovém centru Praha. Vítězové převezmou 7000, 5000 a 3000 korun od ČSOB.

Kdo zvítězí v patnáctém ročníku literární soutěže Internet a můj handicap?

Již čtrnáct ročníků má za sebou literární soutěž Internet a můj handicap. Za tu dobu do ní došlo 535 příspěvků, ve kterých autoři se zdravotním postižením popisovali nejrůznější příběhy, jak jim internet nebo telefon pomáhají vyrovnat se s daným handicapem. Šestkrát zvítězili vozíčkáři, čtyřikrát nevidomí, dvakrát neslyšící autoři a po jednom vítězství zaznamenali soutěžící s duševní nemocí a s roztroušenou sklerózou. Kdo se k nim přiřadí v 15. ročníku, který vyhlásilo opět BMI sdružení?

V literární soutěži Internet a můj handicap zvítězil podruhé stejný neslyšící autor

Neslyšící Alexandr Zvonek se stal historicky prvním autorem, který v literární soutěži Internet a můj handicap zvítězil dvakrát. Výsledky již 14. ročníku této soutěže určené autorům se zdravotním postižením byly vyhlášeny 7. dubna 2018 na konferenci INSPO v Kongresovém centru Praha. Na druhém místě skončil vozíčkář Ivan Jergl a třetí místo získala nevidomá Klára Maršálková, shodou okolností všichni tři z Brna.

Literární soutěž Internet a můj handicap bude brzy znát vítěze

Už jen týden zbývá do uzávěrky 14. ročníku literární soutěže Internet a můj handicap. V minulých ročnících zvítězili šestkrát vozíčkáři, čtyřikrát nevidomí a po jednom vítězství získali autoři neslyšící, s duševním onemocněním a roztroušenou sklerózou. Kdo zvítězí tentokrát? Zájemci se mohou přihlásit už jen do 25. února. Na soutěžící čekají ceny 7000, 5000 a 3000 Kč od ČSOB, Zoner Software věnuje šesti soutěžícím oblíbený program Zoner Photo Studio, další ceny věnují AutoCont CZ (flash disky), nakladatelství Portál a sdružení Okamžik (knihy), Audiotéka.cz (zvukové knihy).

Už jen dva týdny do uzávěrky soutěže o Cenu Nadace Vodafone Rafael

Uživatelé internetu s tělesným postižením, děti s dyslexií, neslyšící děti a jejich rodiče. To jsou cílové skupiny, jimž byly určeny aplikace, které získaly v prvních třech ročnících Cenu Nadace Vodafone Rafael za inovativní využití informačních a komunikačních technologií ke zlepšení života lidí se zdravotním postižením. Uzávěrka čtvrtého ročníku je 25. února 2018, o cenu spojenou s částkou 200 tisíc korun se mohou ucházet organizace či osoby, které přihlásí projekt v rámci neziskové části své činnosti. Podmínkou je, že jejich projekt má nejméně 300 uživatelů.

Kdo zvítězí ve čtrnáctém ročníku literární soutěže Internet a můj handicap?

Již třináct ročníků má za sebou literární soutěž Internet a můj handicap. Za tu dobu do ní došlo 501 příspěvků, ve kterých autoři se zdravotním postižením popisovali nejrůznější příběhy, jak jim internet nebo telefon pomáhají vyrovnat se s daným handicapem. Příběhy často překvapivé, někdy až neuvěřitelné. Nyní mají možnost ucházet se o hodnotné ceny již po čtrnácté. 

Literární soutěž Internet a můj handicap čeká na třináctého vítěze

Pět vozíčkářů, čtyři nevidomí autoři, jeden s roztroušenou sklerózou, jeden neslyšící a jeden autor s kombinovaným postižením, taková je historie vítězů dosavadních 12 ročníků literární soutěže Internet a můj handicap. Kdo zvítězí ve 13. ročníku, který vyhlásilo opět BMI sdružení?

Internet a můj handicap

Cena ČSOB Internet a můj handicap

Celkem 15 ročníků byla literární soutěž Internet a můj handicap doprovodnou akcí konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami. Nyní po dohodě s hlavním podporovatelem mění nejen název na Cena ČSOB Internet a můj handicap, ale hlavně kritéria a zaměření soutěže.

Stránky

Subscribe to RSS - Internet a můj handicap